Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Regio Friesland

Regio Friesland

Vraagprijs € 1.095.000,- k.k. Verkocht

Omschrijving

Sylspaed 75 Workum

Dit prachtige twee-sterren hotel, nieuw geclassificeerd volgens europeese normen, ligt op een A-locatie in het Elfstedenstadje Workum, nabij de oude sluis, aan vaarwater en op loopafstand van het centrum en het IJsselmeerstrand.

Via internet is het hotel eenvoudig te vinden en kunt u extra informatie en een impressie opdoen. Voor bezichtigingen en...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 994 m²
Lees meer

Omschrijving

Sylspaed 75 Workum

Dit prachtige twee-sterren hotel, nieuw geclassificeerd volgens europeese normen, ligt op een A-locatie in het Elfstedenstadje Workum, nabij de oude sluis, aan vaarwater en op loopafstand van het centrum en het IJsselmeerstrand.

Via internet is het hotel eenvoudig te vinden en kunt u extra informatie en een impressie opdoen. Voor bezichtigingen en overige informatie neemt u contact op met Makelaardij P.J. de Jong.

Hotel Gast-Inn, is een prachtig bedrijfspand met privé woongedeelte, ontbijtrestaurant, serre, 21 hotelkamers, jachthaven, schiphuis en omliggend terrein aan het water met meerdere terassen, groenvoorzieningen en parkeerplaatsen.

Het geheel is zeer gunstig gelegen, direct aan doorgaand vaarwater bij de sluis richting IJsselmeer, naast de authentieke scheepswerf “De Hoop” en tegenover de Blazerhaven. Workum is een druk door toeristen bezochte Elfstedenstad in de Zuidwesthoek van Friesland, aan het IJsselmeer en nabij gelegen Friese Meren, de stadjes Hindeloopen en Stavoren en de Gaasterlandse bossen.

Momenteel is het in gebruik ten behoeve van de exploitatie van de bedrijven Yachtcharter Workum en twee-sterren hotel “Gast-Inn”. Het watersportbedrijf Yachtcharter Workum verhuurt motorjachten en sloepen.

Het privé woongedeelte met beschutte privé tuin, is eveneens gelegen aan vaarwater.

In 1995 is men begonnen het gebouw grondig te verbouwen. Daarbij is het bedrijfsgedeelte geheel afgebroken, vernieuwd en verlengd, in 2014 is er een zijvleugel aangebouwd. Het woongedeelte is recent intern verbouwd en gemoderniseerd.

Het bedrijfsgedeelte omvat nu op de begane grond de entree en receptie, een horeca gedeelte met sfeervolle ontbijtruimte (eventueel restaurant), bar, serre en een ontbijtkeuken, toiletgroepen (dames-, heren- en invalidentoiletten) en kantoorruimte. Op zowel de begane grond als op de twee verdiepingen bevinden zich hotelkamers, allen met eigen sanitair. Alles is kwalitatief hoogwaardig uitgevoerd.
Aan het vaarwater vindt u diverse terrassen, omgeven door fraaie begroeiing.

Recent zijn een aantal kamers gerenoveerd en naar een hoger level gebracht. Tevens is een zonneboiler van 500 liter aangebracht met 4 stuks zonnecollectoren en is (bijna) overal led-verlichting aangebracht. Het hotel is voorzien van een centraal stofzuigerssysteem.

Een eventuele uitbreiding van het geheel is mogelijk, zoals bijvoorbeeld het uitbaten van het terras, het realiseren van een restaurant op deze unieke A-locatie, de haven in gebruik nemen als passantenhaven, etc. Ook een optie zou kunnen zijn het verbouwen van het schiphuis tot restaurant, met restaurant wordt het een driesterren hotel! De mogelijkheden bespreken wij graag met u.

Hieronder volgt een beknopte omschrijving van de ruimten:

BEDRIJFSGEDEELTE
Begane grond : Entree, informatiebalie en kantoorruimte, foyer/ verkeersruimte met glazen flyer-/vitrinekast, hal, vluchttrap, entree onderkelderde fietsenberging, (voorziening getroffen voor een lift), ontbijtzaal (eventueel restaurant), serre aan vaarwater, horecakeuken, toiletgroepen, bijkeuken met CV-opstelling, boiler 200 liter, veel kastruimte en de witgoedaansluitingen, trappenhuis met toegang naar verdiepingen en ruime berging . Op de begane grond bevinden zich twee hotelkamers.
Eerste verdieping : Traphal, linnenkamer, bergkast, CV-ruimte, 10 hotelkamers, waarvan twee kamers met een eigen balkon.
Tweede verdieping : Traphal en negen hotelkamers, waarvan één royale suite met living en slaapkamer.
Tevens is er een tweepersoons infrarood saunette aanwezig op de verdieping.
Ten behoeve van brandpreventie zijn inpandige noodtrappen aanwezig en zijn er op de eerste en tweede verdieping nooduitgangen.

WOONGEDEELTE
Begane grond : Entree met trapopgang, privé kelder (circa 10 m²), toilet, ruime woonkeuken met U-vormige nieuwe en complete keukeninrichting voorzien van een exclusief granieten werkblad en alle moderne inbouwapparatuur, waaronder een 6-pits Siemens inductieplaat en een Boretti oven. De royale woonkamer van circa 34 m² heeft een massief eiken houten vloer. De bijkeuken heeft directe toegang tot de privé tuin.
Eerste verdieping : Overloop, drie slaapkamers en de badkamer met toilet, ligbad/douche.
Op de derde verdieping bevindt zich een eenvoudige kamer of berging/ hobbyruimte en er is toegang tot het platte dak, met mogelijkheid tot het maken van een dakterras (ca. 50 m2)

Bruto inhoud circa 3.365 m³, waarvan woongedeelte ongeveer 450 m³.

In het schiphuis bevindt zich een inpandige ligplaats van circa 12 x 5 meter met werkplaats. Onder deze werkplaats en doorlopend naar het hoofdgebouw, vindt u een grote kelder met o.a. een dieseltank (2 m³) en de biertapinstallatie. Het schiphuis is opgetrokken met een gemetselde onderbouw en daarboven een houten opbouw, gedekt met dakpannen.
De totale afmetingen zijn ongeveer 17,50 meter x 7,00 meter, met een nokhoogte van circa 5,00 meter.

De jachthaven met azobe-walbeschoeiing, biedt plaats aan totaal 11 ligplaatsen; vier plaatsen met afmetingen ongeveer 14,00 x 4,00 meter en zeven ligplaatsen voor sloepen.

Op het privé terrein is voldoende parkeergelegenheid (bestraat). Tegenover het perceel bevindt zich een openbaar parkeerterrein.

Wenst u meer informatie te ontvangen, neem dan gerust contact op met Makelaardij P.J. de Jong, telefoonnummer 0515-542048.

U bent van harte welkom aan Sylspaed 75 Workum, echter alleen op afspraak en uitsluitend via ons kantoor.

Workum:

Het Elfstedenstadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman Museum tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman en er is ook een museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Maar ook de natuur rondom het stadje is zeker de moeite waard. U kunt prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken langs de Friese IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes en gehuchtjes in de omgeving. De vaarverbinding "De Diepe Dolte", is de directe vaarverbinding tussen het IJsselmeer en de Friese Meren.
Workum ligt aan de provinciale weg N359 met goede verbindingen met plaatsen als Bolsward, Sneek en Leeuwarden maar ook de Randstad ligt op ongeveer 1 uur rijden.

Dit object wordt u via Makelaardij P.J. de Jong aangeboden op de websites makelaardijpjdejong.nl, igge.nl en op funda.nl.
Makelaardij P.J. de Jong staat niet in voor, en/of is betrokken bij informatie die afkomstig is van andere websites.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 1.095.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Soort Object Horeca Totale oppervlakte 994 m² Verkoopoppervlakte 994 m² Perceeloppervlakte 2386 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Locatie toelichting Het complex is gunstig gelegen, direct aan vaarwater bij de sluis naar het IJsselmeer en nabij de scheepswerf “De Hoop”, waar vroeger authentieke houten schepen werden gebouwd en nu vaak gerestaureerd. Workum is een druk door toeristen bezochte plaats in de Zuidwesthoek van Friesland, aan IJsselmeer en de nabij gelegen Friese Meren, de stadjes Hindeloopen en Stavoren en de Gaasterlandse bossen. Woonruimte Woonruimte aanwezig Welstandsklasse A1
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
IJsselmeerkust
Welstandsklasse
A1
Ter overname
Ja
Sector
Hotelsector
Type
Hotel (-café-restaurant)
Horecaruimte
345 m²
Aantal hotelkamers
21

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.