Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Houtmolen 8 + 8 A in Makkum 8754 GJ

Houtmolen 8 + 8 A

8754 GJ Makkum
Vraagprijs € 495.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Houtmolen 8 en 8 A in Makkum

Te koop wordt aangeboden dit fraaie bedrijfscomplex omvattende een beautyresort met o.a. (mogelijkheid tot) bedrijfswoning, restaurant, zwembad, sauna's, buitenfaciliteiten, etc.

Het bedrijfscomplex is gelegen aan de rondweg van het dorp Makkum. Makkum staat door de directe ligging aan het IJsselmeer bekend als een recreatie- en...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Bedrijfsruimte Totale vloeroppervlakte 580 m²
Lees meer

Omschrijving

Houtmolen 8 en 8 A in Makkum

Te koop wordt aangeboden dit fraaie bedrijfscomplex omvattende een beautyresort met o.a. (mogelijkheid tot) bedrijfswoning, restaurant, zwembad, sauna's, buitenfaciliteiten, etc.

Het bedrijfscomplex is gelegen aan de rondweg van het dorp Makkum. Makkum staat door de directe ligging aan het IJsselmeer bekend als een recreatie- en watersportdorp. De locatie heeft door de ligging aan de rondweg attentiewaarde en grenst aan een kleinschalig bedrijventerrein. Aan de achterzijde van het complex bevindt zich doorgaand vaarwater.
Het centrum van Makkum met een ruim voorzieningenaanbod ligt op korte afstand en is goed bereikbaar. Ook de grotere plaatsen Bolsward en Harlingen zijn via de A7 goed bereikbaar.
Op het eigen terrein is voldoende parkeergelegenheid.

Indeling o.a.: De bedrijfswoning is geheel geïntegreerd in het beautyresort en is ingericht met een restaurant met keuken in hoekopstelling en voorzien van inbouwapparatuur. De vijf voormalige slaapkamers doen thans dienst als behandelkamers. In het voormalige woongedeelte bevinden zich tevens twee badkamers en de (hamam) bijkeuken.
Het beautyresort is verder ingedeeld met o.a. entree, balie, douche- en toiletruimten, kleedruimten, lounge met bar, zwembad, whirpool, droge sauna's, Turks stoombad, infraroodsauna, whirlpool, voetenbad en relaxruimtes.

In de veel privacy biedende én grote tuin gelegen op het zuiden bevinden zich de buitenfaciliteiten. De rotstuin is in zijn geheel onder architectuur aangelegd. Er zijn diverse terrassen, vijverpartijen en watervalletjes, die samen een oase van rust creëren. Tevens is er een Finse Kotasauna, Hottub, jacuzzi en een wijnvatsauna.

Voor dit perceel zijn verschillende opties mogelijk. Naast het huidige gebruik zou bijvoorbeeld ook een aanwending kunnen zijn een luxe villa met eigen royaal zwembad en saunavoorzieningen. Wel zal er dan sprake moeten zijn van enige bedrijfsactiviteiten aangezien het hier een bedrijfsobject is.

Niet in de koop begrepen, maar de moeite waard mee te delen is het bijzondere Lodgehotel (enige van zijn soort in Nederland) welke in juli 2017 is geopend en zeer succesvol is. Dit Lodgehotel kan eventueel gepacht of in de koop worden meegenomen. Evenals het aangrenzende bedrijfsgebouw (dit bedrijfsgebouw wordt thans verhuurd en heeft een uitstekend rendement).

Zoals u kunt lezen, is het eigenlijk te veel om op te noemen. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor een bezichtiging van dit perceel.

U bent van harte welkom aan de Houtmolen in Makkum!

Makkum staat bekend om haar Makkumer aardewerk. Makkum lag aan de Zuiderzee, de grote binnenzee die tot de sluiting van de Afsluitdijk (1932) op de plaats lag van wat nu IJsselmeer heet. De inwoners van Makkum leefden vroeger van de visserij. Tegenwoordig vormen recreatie en toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Een groot recreatiegebied met jachthaven en camping is gelegen in de Makkumerwaarden, ten westen van de plaats. Naast de natuur neemt de landbouw een voorname plaats in rond Makkum. De natuurgebieden langs de IJsselmeerkust zijn vermaard om de vele vogels en de grote variëteit aan planten.
Het wapen van Makkum toont een zeemeermin van goud, met in de rechterhand een naar rechts zeilend schip en in de linkerhand een kalkoven.

Dit object wordt u via Makelaardij P.J. de Jong aangeboden op de websites makelaardijpjdejong.nl, igge.nl en op funda.nl.
Makelaardij P.J. de Jong staat niet in voor, en/of is betrokken bij informatie die afkomstig is van andere websites.

Bent u benieuwd of u de stap naar dit object kunt zetten?
Moet u uw oude woning nog verkopen? De makelaars van Makelaardij P.J. de Jong komen graag een keer langs om de actuele waarde in te schatten, zodat u direct weet of u deze stap naar de nieuwe woning kunt zetten. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Makelaardij P.J. de Jong. Wij zijn u graag van dienst!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 495.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Ja Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1975 Indeling Soort Object Bedrijfsruimte Totale vloeroppervlakte 580 m² Woonoppervlakte 260 m² Perceeloppervlakte 2203 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 12 parkeerplaats(en) Diversen Locatie toelichting Het object is gelegen aan de rondweg van het dorp Makkum. Woonruimte Woonruimte aanwezig Nevenbestemming Leisure
Hoofdfunctie
Bedrijfsruimte
Oppervlakte
580 m²
Functie
Leisure
Type
Wellness
Woonobject aanwezig
Ja
Voorzieningen
Horeca aanwezig, zwembad
Ter overname
Ja
↳ Personeel
Ja
Oppervlakte m²
580 m²
Route van naar Houtmolen 8 + 8 A, 8754 GJ Makkum

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.