Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Tsjalk 1 C in Warns 8721 EN

Tsjalk 1 C

8721 EN Warns
Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Omschrijving

Tsjalk 1C te Warns.
Koopsom € 675.000,-- k.k.

Op het ruime perceel gelegen vindt u dit royale woonhuis met twee bedrijfshallen. Het geheel is gevestigd in het Johan Friso Bedrijvenpark, een kleinschalig watergericht bedrijventerrein. Op het bedrijvenpark staat een Roodberg Travellift (40T), voorzien van een hydraulische mastenkraan en een Roodberg Bootstrailer, waarmee op...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2003 Woonoppervlakte 234 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Tsjalk 1C te Warns.
Koopsom € 675.000,-- k.k.

Op het ruime perceel gelegen vindt u dit royale woonhuis met twee bedrijfshallen. Het geheel is gevestigd in het Johan Friso Bedrijvenpark, een kleinschalig watergericht bedrijventerrein. Op het bedrijvenpark staat een Roodberg Travellift (40T), voorzien van een hydraulische mastenkraan en een Roodberg Bootstrailer, waarmee op afspraak en tegen betaling pleziervaartuigen in en uit het water getakeld kunnen worden. Het particuliere deel van het perceel is groot 2.500 m2 het zakelijke deel 1.000 m2 en er zijn 4 aanlegplaatsen aanwezig met c.a. 20 x 15 meter eigen water. (Een deel van het oorspronkelijke perceel 647 is uitgegraven t.b.v. een insteekhaven)

WONING:
De woning is geleverd door het Zweedse bedrijf Valberg Timber en geplaatst door het Zweedse bedrijf Swedish Building System. Architect Sven Ake Robertson.
Het woonhuis betreft een hoogwaardig geïsoleerde houtbouw, type Djorsholm, bouwjaar 2003, met een betonnen beganegrondvloer voorzien van vloerverwarming. De woning is voorzien van tripel (= 3 lagen) origineel Zweeds isolatieglas.

We betreden de woning via de hoofdentree en komen zo in de ruime hal met meterkast en trapopgang. Via de hal is de eerste slaapkamer bereikbaar waar de infrarood sauna staat opgesteld. De naast gelegen separate badkamer is voorzien van ligbad, douche toilet en wastafel. Aan de andere kant van de hal bevindt zich het gastentoilet. De L-vormige, naar de tuin gerichte woonkamer met een erker en een houtkachel is te betreden via de twee openslaande deuren in de hal. De twee openslaande deuren in de woonkamer geven toegang tot het deels overdekte terras en de tuin gericht naar de insteekhaven.

De woning is ook via de berging te betreden, deze entree is aan dezelfde zijde van de woning gelegen als de hoofdentree. De berging met o.a. de witgoedaansluiting, geeft toegang tot de dichte keuken en de tweede slaapkamer op de begane grond.
De keuken is in een L-opstelling is voorzien van alle gebruikelijke moderne inbouwapparatuur, zoals een dubbele oven (merk Boretti). De derde slaapkamer op de begane grond kan via de keuken bereikt worden. Zowel de keuken als de derde slaapkamer bieden de gelegenheid om in de tuin te komen.

Via de trap in de hal komen we op de zeer ruime L-vormige overloop. Via de overloop zijn de drie op de verdieping gelegen slaapkamers bereikbaar, twee hiervan zijn bijzonder ruim te noemen (+/- 40 m2). Een vierde ruimte is qua voorzieningen ingericht als badkamer, maar dient nog wel functioneel ingericht te worden. De CV-opstelling is netjes weggewerkt. De bergvliering is bereikbaar via een vlizotrap.

BEDRIJFSRUIMTEN:
De grootste bedrijfshal heeft als bouwjaar 2000 en is voorzien van een betonvloer met heifundering, stalen spantwerk met houten gordingen, dubbelwandig geïsoleerde sandwichpanelen.
De hal kan worden betreden via twee rolsegment deuren (1 x 3x3 en 1 x 6x6 meter) en via een loopdeur. De afmetingen van deze hal zijn 20 x 15 meter met een goothoogte van 5 meter en een nokhoogte van 7 meter.
Deze bedrijfsruimte is voorzien van een bovenloop kraan merk Cone Crane met een elektrische takel van 500 kg, eventueel ter overname.

De kleinere bedrijfshal is gebouwd in 2008 en heeft dezelfde bouwaard als de eerder genoemde bedrijfshal. Er is tevens een onderheide gevlinderde betonvloer afgewerkt met een vloeistofdichte coating. Toegang tot de hal is mogelijk via twee rolsegmentdeuren (beide 4,5 x 4 meter) en een loopdeur. De afmetingen van deze hal zijn 15 x 10 meter met een goothoogte van 4 meter aan de voorzijde en 3 meter aan de achterzijde, nokhoogte 5,3 meter.
Deze bedrijfsruimte is voorzien van een 4 koloms auto hefbrug verlengde uitvoering, in nieuwe staat, eventueel ter overname.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de uitgebreide brochure, of neem contact op voor het maken van een bezichtigingsafspraak (tel. 0515-542048).

WARNS:
In het Zuidwesten van Friesland, nog geen vijf kilometer ten oosten van Stavoren, ligt Warns. Een langgerekt lintdorp, dat loopt van het Johan Willem Friso kanaal tot Laaksum aan het IJsselmeer. Het dorp ligt op een zandrug uit de ijstijd. De buurtschappen Laaksum en Scharl horen officieel bij Warns. Het dorp telt zo'n achthonderd inwoners.

Geschiedenis

In 1345 vond de Slag bij Warns plaats, een veldslag tussen graaf Willem IV van Holland en de Friezen. Graaf Willem IV stak met een vloot vanuit Enkhuizen de Zuiderzee over. Samen met zijn oom Jan de Beaumont wilde hij die vrijgevochten Friezen een lesje leren. De graaf had echter niet gerekend op een aanval van de plaatselijke bevolking van Warns. De Friezen, gewend aan het water en de modder, versloegen de Hollandse adel. Graaf Willem kwam hierbij om. De troepen van Jan de Beaumont vluchtten toen zij over de nederlaag hoorden.

De Hollandse ridders werden verslagen op de weg van Scharl naar Warns. Deze weg wordt daarom nog steeds de ferkearde wei (de verkeerde weg) genoemd. Sinds 1945 wordt de Slag bij Warns jaarlijks herdacht.

Warns was in de 17de en 18de eeuw vooral een dorp van zeelieden. In het begin van de 18de eeuw stonden er nog acht kapiteinswoningen. Deze zeelieden vaarden op Noorwegen en de Oostzee. Warns verloor aan belang toen de scheepvaart in de 19de eeuw zich in Holland concentreerde.

Bezienswaardigheden

De herdenking van de Slag bij Warns vindt elk jaar plaats in september, bij het Rode Klif. Op de plek waar een zwerfkei ligt met het opschrift ‘Leaver dea as slaef’.

Ongeveer in het midden van het langgerekte dorp staat de Johannes de Dooperkerk. Deze kerk is gebouwd in 1682. De tufstenen toren dateert echter uit de 12de eeuw. Het interieur van de kerk is een bezoekje waard: een fraaie preekstoel, een doophek en drie herenbanken van omstreeks 1700. Eén van deze banken draagt het wapen van Stavoren.

Wonen en leven

Warns heeft een multifunctionele accommodatie (MFA), met daarin twee basisscholen, een peuterspeelzaal, kinderopvang en een sportzaal. Ook de thuiszorg en een fysiotherapiepraktijk maken gebruik van dit nieuwe gebouw. De Janke Tromp Hoeve organiseert er dagelijks activiteiten voor ouderen.

Vanuit Warns varen watersportrecreanten, via het Johan Willem Frisokanaal, in een mum van tijd via de Geeuw naar de Morra, één van de oudste meren van Fryslân. Ook het IJsselmeer ligt op steenworp afstand van Warns. Het is dus niet verwonderlijk dat het dorp maar liefst zes jachthavens telt.
(Bron gemeentesudwestfryslan.nl)
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 675.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 2003 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte 234 m² Perceeloppervlakte 3498 m² Gebouwgebonden buitenruimte 23 m² Overige inpandige ruimte 14 m² Inhoud 1102 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en volledig geïsoleerd Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit Excellent (Gas Combiketel uit 2003, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Dakraam, Sauna Kadastrale gegevens Gemeente Koudum Sectie M Perceelnummer 648 Oppervlakte 2990 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Koudum Sectie M Perceelnummer 647 Oppervlakte 445 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Koudum Sectie M Perceelnummer 661 Oppervlakte 3 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Koudum Sectie M Perceelnummer 646 Oppervlakte 60 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Download PDF

Media toegevoegd door vrienden

Vrienden, familie en kenissen van de eigenaar hebben media gedeeld. Foto's en/of videos van (hun ervaringen met) de woning.
Route van naar Tsjalk 1 C, 8721 EN Warns

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.