Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Noard 200 in Workum 8711 AM

Noard 200

8711 AM Workum
€ 625.000,- k.k.

Omschrijving

Noard 200 Workum

Een bijzonder pand, met een rijke historie.

De verkoper aan het woord:

Waarom wij toentertijd voor dít ‘huis’ vielen?

Het was in 1994 toen wij een klein fotootje van een voormalige school zagen in een makelaars krantje. Ja, we waren op zoek naar een wat groter huis waar we ons ei in kwijt konden, we wilden samenwonen… maar een...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1907 Woonoppervlakte 850 m² Aantal kamers 24 Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht
Lees meer

Kaart

Route van naar Noard 200, 8711 AM Workum

Omschrijving

Noard 200 Workum

Een bijzonder pand, met een rijke historie.

De verkoper aan het woord:

Waarom wij toentertijd voor dít ‘huis’ vielen?

Het was in 1994 toen wij een klein fotootje van een voormalige school zagen in een makelaars krantje. Ja, we waren op zoek naar een wat groter huis waar we ons ei in kwijt konden, we wilden samenwonen… maar een school…? Ik droomde altijd wel van een klaslokaal als atelier te hebben maar dat bleef altijd bij een droom.
We gingen kijken en troffen een bouwvallige buitenkant aan. Mijn wederhelft, een wat serieuze intellectueel, keek meer naar de kapotte pannen op het dak en ingegooide ramen. Ik, een vrouw met werkhanden, keek meer naar de prachtige al opgeknapte serene expositieruimtes op de begane grond. Ach...de rest dat zou wel lukken!
Hij moest dagen diep denken, ik 5 minuten maar hield mijn mond want dit moest je wel samen echt willen!
Goed, na die, voor mij eindeloze dagen en nachten, besloten dan we samen: WE DOEN HET.

We schakelden veel werkmensen in en 2 verhuisauto’s. Een uit het midden van het land een uit de randstad.
Zo zijn we begonnen aan dit vreselijk spannende avontuur, onwetend waar we aan begonnen.
We werken ons met z’n allen suf aan het grote gebouw maar spijtig…onze wegen splitsten zich.
Ik voelde me een tijd als een muisje in een groot pakhuis maar daarna ik herpakte me en dacht na hoe nu verder.
Het moest worden een Curiosa-winkel - Galerie - Bed and Breakfast.
De eerste twee bedrijven waren voor mij bekend terrein, dat had ik al 20 jaar daarvoor gedaan maar de B&B dat was nieuw voor mij. Ik moest alles nog uitvinden.

Eerst werd een mooi atelier gemaakt, helemaal naar mijn wens en waar ik rustig zat te werken aan mijn schilderijen en daarnaast rolde de verbeteringen aan het pand ook uit m’n hand.
De eerste B&B kamer werd klaargemaakt en de eerste gasten kwamen wonderwel en daarna volgde al snel de tweede kamer.
Het geld rolde ook binnen en daardoor konden werkmensen in geschakeld worden.
De derde, vierde en vijfde kamer waren gereed en de hoeveelheid gasten werden steeds meer. Het omvangrijke bedrijf groeide en bloeide. Er kwam een theetuin aan het water, een ontbijtruimte. Het schoolse thema werd doorgevoerd in de hele B&B en ik bouwde verder en verder. Tot alle ruimtes in het hele gebouw een functie hadden. Dit gebouw inspireerde mij daartoe.
Ook de curiosa-winkel werd langzamerhand een begrip en van heinde en ver kwamen de mensen naar mijn imperium. En altijd hadden de gasten en klanten het steeds over het gebouw. Wat een prachtig gebouw en wat een goede sfeer ging er toch.
24 jaar heb ik deze prachtige voormalige school met heel veel plezier gerund en nog... ook al kon ik sommige zaken niet helemaal goed bijhouden, bv. het onkruid in de tuin en op de terrassen. Ik zei dan tegen mezelf: ’Je bent geen god’ weet dat!
Die minpuntjes zorgde voor een ongedwongen sfeer en de gasten en klanten die vonden het helemaal niet erg, maar juist leuk. Soms gingen ze zelfs een beetje aan de slag en kregen dan thee van me. Geweldig sfeertje hoor!
Een groot feest was het om hier te wonen en te werken. Hard werken, dat was het wel en goed kunnen plannen ook maar… ik zei het al, ik ben een geboren werker en doe het graag.
En zo iemand zoek ik nou ook want...
Het wordt langzamerhand tijd om het stokje over te dragen. Het zou leuk zijn als hetzelfde bedrijf door ging maar dan anders. Dit was mijn manier.
Misschien met meerdere mensen. Dat zou goed te doen zijn. Of met 2-3 gezinnen. Het gebouw leent zich daar goed voor. Och, er is zoveel te doen met dit gebouw.

Of ik het erg vind om afscheid te nemen van deze school?
Ik denk met een zekere weemoed aan een prachtige tijd terug.
Als kunstenaar zeg ik altijd: ‘Zo mooi als hier zal ik het nooit meer krijgen!’
Hier is alles in één; Wonen, expositieruimte, ateliers, werk in winkel en B&B, tuin aan het water, prachtig uitzicht, parkeren voor de deur, vlak bij de winkels, dokter om de hoek…
Waar vind je dat nou? Nergens toch!

Kom en kijk eens naar de foto’s en als het bevalt schroom dan niet om…
Veel kijkplezier en tot kijk,
Marian

U bent van harte welkom aan Noard 200 in Workum.

Workum:
Het Elfstedenstadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman Museum tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman en er is ook een museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Maar ook de natuur rondom het stadje is zeker de moeite waard. U kunt prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken langs de Friese IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes en gehuchtjes in de omgeving. De vaarverbinding "De Diepe Dolte", is de vaarverbinding tussen het IJsselmeer en de Friese Meren.
Workum ligt aan de provinciale weg N359 met goede verbindingen met plaatsen als Bolsward, Sneek en Leeuwarden maar ook de Randstad ligt op ongeveer 1 uur rijden.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 625.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Kenmerken Bedrijfs- of dienstwoning Bouwjaar 1907 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, in centrum en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 850 m² Perceeloppervlakte 566 m² Overige inpandige ruimte 18 m² Inhoud 3599 m³ Aantal kamers 24 Aantal slaapkamers 12 Aantal woonlagen 5 woonlagen Dakterras Ja Energie Verwarming C.V.-Ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk C.V.-Ketel Meerdere aanwezig Bouwjaar C.V.-Ketel 2013 Warmwater C.V.-Ketel, Gasboiler eigendom, Elektrische boiler eigendom Combiketel Ja Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zonneterras Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 189 m² (27.0 m bij 7.0 m) Ligging hoofdtuin Oost, Zuid Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Toelichting 6 parkeerplaatsen voor het pand Dak Soort dak Zadeldak Toelichting Deels zadeldak, deels platdak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Redelijk, Goed Huidig gebruik Detailhandel met woonruimte Voorzieningen Mechanische ventilatie Ja Alarminstallatie Ja Rookkanaal Ja Dakraam Ja Kadaster: A 6136 Workum Oppervlakte 560 m² Kadaster: A 6135 Workum Oppervlakte 6 m²
Route van naar Noard 200, 8711 AM Workum

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.