Mijn favorieten

Taxatie

MKB: andere tak van sport dan woningmakelaardij. Lees snel verder...

Het laten uitvoeren van een taxatie kan met een aantal zaken te maken, bijvoorbeeld omdat voor het aanvragen van een hypotheek of lening, het bepalen van de huurwaarde, voor opgave aan de belastingdienst of bij aan- of verkoop van een woning. Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar stellen strikte regels.

Makelaardij P.J. de Jong hanteert bij taxaties o.a. het model NVM taxatierapport dat door alle geldverstrekkende instellingen en de Nationale Hypotheekgarantie wordt erkend. Vraagt uw hypotheekverstrekker om een gevalideerd taxatierapport? Dit kunnen wij voor u verzorgen.


Direct een gevalideerde taxatie aanvragen?

 


Aanvullende informatie:

* Waarop is een taxatie gebaseerd:

Het taxatierapport van de NVM- makelaar is gebasseerd op een afweging van belangrijke gegevens die betrekking hebben op het onroerend goed. Het rapport bevat een beoordeling van de waarde gebasseerd op factoren als ligging, courantheid en gemeentelijke voorschriften (bestemmingsplannen). Verder is de verhouding tussen vraag en aanbod van belang.

* Door te werken met een NVM-makelaar bent u ervan verzekerd dat het taxatierapport door een deskundige is opgemaakt. Zijn brede praktijkervaring en de voortreffelijk informatiebron; het NVM-uitwisselingssysteem, zijn daarnaast de garantie voor een goede, zo objectief mogelijke taxatie.

Een taxateur in de omgeving is wel van belang:
De waarde van een woning of bedrijfspand kan per regio sterk verschillen. Daarom is het van belang dat u een makelaar/taxateur kiest die goed op de hoogte is van de regionale situatie. Dat is essentieel om de waarde van uw vastgoed te kunnen bepalen. Met een netwerk van 4000 collega’s is er dus altijd een NVM-lid die tot in detail op de hoogte is van de meest recente marktontwikkelingen en de regionale markt.

* Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 0515-542048 of e-mail info@makelaardijpjdejong.nl