Makelaardij P.J. de Jong

Sud 16
8711 CV Workum
Tel: 0515-542048
info@makelaardijpjdejong.nl
Lange Leane 2, 8711 HK Workum Huurprijs € 850,- p.m.
Lange Leane 2 in Workum 8711 HK

OmschrijvingTe huur wordt aangeboden het tolhuisje aan de Lange Leane 2 in Workum.

Gunning is voorbehoud aan verhuurder.

De huurprijs bedraagt € 850,-- per maand, exclusief kosten nutsvoorzieningen. Deze dienen op eigen naam te worden gesteld.
Eenmalige waarborgsom € 850,--.
Per direct beschikbaar.
Periode minimaal 1 jaar, maximaal 2 jaar.

Het vrijstaande tolhuisje, gelegen onder de rook van Workum, is eenvoudig ingericht. Bij het huis behoort een perceel weiland van circa 2.000 m² onder SKAL-keur. Op het erf staat een schuur (afmetingen circa 3 x 6 meter). Het is mogelijk meer grond te huren en een stalletje voor enkele schapen of geiten, tevens is er een mogelijkheid voor het houden van een moestuin.

Vanwege de gunstige ligging aan de IJsselmeerdijk, tegenover de Nijlandermolen aan een invalsweg naar de Workummerzeesluis, valt ook te denken aan een kleinschalig ambachtelijke bedrijfje op ecologische grondslag.

Indeling tolhuisje:
De begane grond is ingericht met een woonkamer met grote bedstee, woonkeuken met kelder en bijkeuken met douche en toilet. De verdieping herbergt drie slaapkamertjes onder het schuine dak.
Verwarming d.m.v. 2 gaskachels of houtkachels.
De woonkamer en keuken zijn met hout beschoten en geschilderd.

De verhuurders wonen zelf in de vuurtoren van Workum 2 kilometer verderop. Zij leven van het land en de visserij rondom de vuurtoren. De verhuurders doen alles zelf, zoals hooien, wecken, timmeren, imkeren, spinnen, werken aan bootjes en onderhoud van de natuur rondom de vuurtoren.

De volgende bijzondere bepalingen worden o.a. opgenomen in de huurovereenkomst:

• De huurder onderhoudt het perceel en de tuin uitsluitend op ecologisch/ biologisch verantwoorde wijze. Tuinonderhoud en het bestrijden van distels en zevenblad zal door de huurder worden verricht. Wijzigingen van de tuin (bijvoorbeeld het aanleggen van een moestuin) dient plaats te vinden in overleg met de verhuurder.

• Huurder gaat er mee akkoord dat de huisvuilcontainer van verhuurder op het erf van huurder staat. Huurder zal deze container op de inzameldagen aan de weg zetten en weer terug zetten op het erf.

• Huurder zal de gezinswas van verhuurder doen.


Voor meer informatie neemt u contact op met Makelaardij P.J. de Jong.
Overdracht Status Verhuurd onder voorbehoud Huurprijs € 850,- per maand Waarborgsom € 850,- Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwperiode 1906-1930 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Buiten bebouwde kom Indeling Woonoppervlakte 75 m² Perceeloppervlakte 2000 m² Externe bergruimte 18 m² Inhoud 225 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Verwarming Gaskachels en houtkachel Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Workum Sectie G Perceelnummer 281 Oppervlakte 2000 m²